Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Lighting Europe популяризира предимствата на UV-C технологии за дезинфекция

30.09.2020   |   Бизнес
 
Lighting Europe (LE) – организация с представители от 33 европейски производители на продукти и материали за осветление и национални асоциации, създава UV-C експертна група, която да популяризира предимствата на UV-C технологиите за дезинфекция и да стимулира търсенето и достъпа до пазара в Европа.
 
Дезинфекцията с UV-C светлина е широко разпространено средство за ефективно предотвратяване на инфекции още от 1910 г., когато нейното въздействие върху микроорганизмите е доказано. Технологията се използва за дезинфекция на вода, въздух и повърхности в промишлени, търговски, медицински, обществени и домашни условия. 
 
"Ние в Lighting Europe считаме за наша отговорност да включим UV-C решенията като част от нашите дейности, свързани със съвременното развитие в областта на осветлението. Предизвикателството, което стои пред нас, е да променим нагласата на регулаторните органи относно дезинфекцията с UV-C облъчване. В момента тя се възприема като средство със специално приложение, а не като решение, подходящо за масовия пазар с цел третиране на сгради и обществен транспорт, където концентрацията на хора повишава риска от пренос на инфекции", коментират от организацията.
 
В рамките на първите 3 седмици от своята дейност в тази посока Lighting Europe вече публикува официалното си становище относно ползите от използването на UV-C светлина за дезинфекция в борбата с COVID-19. Позицията на организацията може да откриете тук
     
Източник: LE; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: LE   UV-C   осветление  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...