Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

20 общини получават безвъзмездно финансиране за обновяване на уличното осветление

20.01.2021   |   Бизнес
 

20 общини са класирани в процедурата за рехабилитация и модернизация на улично осветление и ще получат безвъзмездно финансиране по линия на програмата "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014–2020 г. Това съобщиха от Министерството на енергетиката (МЕ).

Целта на процедурата е повишаване на енергийната ефективност, намаляване на разходите на общините за осветление и подобряване на условията на живот на населението. По реда на класирането им това са общините София, Бургас, Малко търново, Варна, Търговище, Поморие, Ловеч, Пловдив, Враца, Котел, Средец, Велинград, Сандански, Трявна, Хасково, Априлци, Велико Търново, Смолян, Кнежа и Пазарджик.

Класираните общини ще могат да получат между 200 хил. и 600 хил. евро за всеки проект по процедурата, която е на стойност 8,2 млн. евро, включително и националното съфинансиране. Общата стойност на проектите е близо 9,2 млн. евро, от които почти 8,3 млн. евро представляват безвъзмездна финансова помощ.

     
Източник: МЕ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ME   улично осветление  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...