Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Система с динамично управление на осветлението в новия централен офис на Алианц България Холдинг

 

LEDVANCE съвместно с Алфа Лайт проектираха и реализираха система за динамично управление на осветлението в новия централен офис на Алианц България в бизнес сграда Park Lane в София. Осветителната система е в унисон с високите изисквания за качествена работна среда на служителите в Алианц България.
 
За основно осветление са използвани високоефективни светодиодни (LED) осветителни тела LEDVANCE тип LED Panel PFM DALI с индекс на заслепяване UGR<19 и цветна температура 4000 К, подходящи за реализиране на качествено офис осветление. За общите части на офисите и за зоните за срещи са използвани осветителни тела тип LED "луни" модел DL ALU DALI със същата цветна температура. И двата модела осветителни тела са окомплектовани със захранващи устройства с управление по DALI протокол. Осветителните тела са със среден експлоатационен живот между 50 000 и 100 000 часа. Гаранционният им период е 5 години.
 
Системата за управление на осветлението е реализирана с контролери OSRAM DALI Professional, чрез които се постига групово и индивидуално управление на осветителните тела в отделните зони и офиси.


 
За максимална енергийна ефективност в помещенията са инсталирани датчици за присъствие и осветеност, които позволяват автоматизирано управление на осветлението без необходимост от човешка намеса. Чрез тях, отчитайки наличието или отсъствието на естествено дневно осветление в различните помещения, контролерите се придържат във всеки един момент към необходимите по стандарт средни нива на осветеност на работните места. За допълнителен контрол при необходимост и желание са монтирани бутони за ръчно управление на осветлението. За максимална гъвкавост и удобство системата позволява управление на осветлението чрез смартфони или таблети.
 
LEDVANCE GmbH е един от водещите световни производители на LED осветителни тела, лампи и компоненти за управлението им.

 

LEDVANCE GmbH
1111 София
бул. Шипченски проход 9
БЦ Гранд рент; ет. 4
Тел.:+359 2 971 22 62
Web: www.ledvance.com

 

     
Източник: LEDVANCE

Ключови думи: LEDVANCE   осветителни тела   LED   датчици   контролери  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...