Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Лампиони и настолни лампи – подценяваните осветителни тела

18.11.2021
 

От всички осветителни тела има една категория лампи, която често е недооценена. Това е групата на свободно стоящите лампи, а именно лампионите и настолните лампи. Често пренебрегвани, те в много голяма степен допринасят за интериора и уюта на жилището.

Лампион

Лампионът, наричан още правостояща или подова лампа, е най-високото свободно стоящо осветително тяло. Едно от предимствата му е, че можете да избирате къде да го поставите и да променяте мястото му според нуждите от осветяване на помещението.

Имате възможност да избирате лампион с насочено осветление или с дифузно. Обикновено той е висок от 1,20 м до 2 м, но има и изключения. Може да е с една или повече лампи или да е с интегрирани светодиоди. Обичайното място на лампиона е в хола, всекидневната или спалнята, но може да се постави и в някое от преходните помещения.

Когато подреждате интериора в жилището си, често остава едно празно ъгълче. Вариантите са там да се постави икебана, саксия с растение или лампион. Предимството на лампиона е, че е допълнителен източник на светлина, който не изисква пробиване, къртене и монтаж. Ако искате домът ви да е стилен, изискан и уютен, дизайнерите съветват да включите лампион в интериора.

Настолни лампи

Настолните лампи са няколко вида. Има лампи за бюро с насочено осветление, които служат за концентриране на вниманието при работа, а има и лампи с дифузно осветление, които допълват светлинната картина и обогатяват интериора на дома. Има и настолни нощни лампи, поставени до леглото (за четене) или като дежурно осветление.

Настолните лампи за бюро са с насочваща се глава и въртящо се рамо, за да имате възможност да настроите светлината според желанието си. За да избегнете нежелани сенки при работа, в зависимост от това дали сте левичар или пишете с дясната ръка, трябва да промените позицията на лампата. Така тя ще осветява работната зона без да ви заслепява. Съвременните настолни лампи имат функция за димиране, като често в основата е инсталирано базжично зареждане на смартфон или имат USB порт, а при някои има дисплей, който показва температурата в помещението, дата, ден и час.

Настолните лампи за дифузно декоративно осветление създават настроение и придават неповторим стил на помещението. Добре е те да са комбинирани в серия, включваща полилей, аплици, лампион и плафон. Така ще имате осветление в един стил в целия дом. Настолната лампа с дифузно разпределение на светлината създава локално осветление, което подчертава красотата на мястото, на което е поставена.

Нощните настолни лампи, които избирате, зависят от функцията, която искате да изпълняват и, разбира се, от стила на спалнята. Ако искате допълнителна светлина, която създава уют и комфорт, ще изберете декоративна нощна лампа с дифузер, който меко разпръсва светлината. Ако обичате да четете вечер в леглото, ще изберете нощна лампа, която е с насочена светлина – спот лампа.

Вариант на нощна настолна лампа е тази, предназначена за детска стая. Обикновено тя е с по шарен и забавен дизайн, в който са включени много цветове. Изработена е от нечуплив материал и често е с вградени светодиоди за по-голяма безопасност.

Преместваемите лампи за дома, като лампионът и настолната лампа, допринасят за стила, изискаността и общото излъчване на интериора. Ако искате повече уют и красота в жилището си, непременно трябва да ги включите при избора на осветителни тела за основните помещения в едно обзавеждане.

     
Източник: Орион

Ключови думи: Орион   Orion   настолни лампи   лампиони  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг
Ледванс

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Ледванс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...