Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Ямбол модернизира уличното осветление - 01.12.2021

01.12.2021   |   Начало»Проекти
 

Община Ямбол стартира дейностите по изграждане, основен ремонт и реконструкция на външно осветление на пътища, улици и площади. До момента с почти изцяло обновено улично осветление са кварталите "Георги Бенковски" и "Златен рог", улица "Граф Игнатиев" и част от улица "Димитър Благоев".

По време на проекта старите и амортизирани осветители ще бъдат подменени с над 5100 нови LED осветителни тела, като на места ще бъдат поставени и допълнителни. Вложените в проекта осветителни тела са в съответствие с всички относими европейски стандарти и притежават сертификати и маркировки СЕ, ENEC и дори най-новия ENEC Plus. 

По проекта допълнително ще бъдат монтирани над 400 поцинковани стълба за улично осветление и над 20 000 м кабел.

Подмяната с ново светодиодно осветление е и пряко свързано с намаляването на пътно-транспортните произшествия в нощните часове и по-голямата безопасност на гражданите и гостите на Ямбол, както и намаляване на консумацията на електроенергия. Очакваните годишни спестявания на електрическа енергия след реконструкцията на уличното осветление са не по-малко от 70% спрямо базовата линия или изразено в абсолютни стойности: 2 111 575,18 kWh на стойност над 400 000 лв. само за една година. Направената инвестиция ще бъде върната за по-малко от 10 години.

     
Източник: община Ямбол

Ключови думи: община Ямбол   улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...