Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Ново осветление във варненски район намалява разходите за електроенергия до 80%

31.01.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Ново осветление във варненския район "Младост" намалява разходите за електроенергия до 80%, съобщи инж. Станчо Станев, гл. експерт "Енергоснабдяване на общински обекти и улично осветление" в дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към община Варна, по време на пресконференция по повод завършването на проект "Рехабилитация, модернизация и изграждане на интелигентна система за управление и мониторинг на системата за външно изкуствено осветление в район "Младост", кв. 16, "Възраждане" III м.р. и "Възраждане" IV м.р. на община Варна". Проектът е реализиран по Програма BGENERGY "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност"  с финансовата подкрепа на ФМ на ЕИП.

За по-малко от година успешно са изпълнени всички дейности по проекта. Подменено е старото осветление с ново енергийно ефективно, въведена е интелигентна система за управление и мониторинг на уличното LED осветление и е изградена автономна фотоволтаична система. При изпълнение на заданието на територията на район "Младост" са подменени 1100 бр. натриеви лампи с високо налягане от 70 и 150 W с нови LED осветители, които са с мощност 16 и 32 W. Поставени са и нови поцинковани стълбове. Енергията от изградената върху покрива на ДГ "Изворче" фотоволтаична централа с мощност 8,19 kW се използва за захранване на новото улично осветление.

По този начин освен намаляване на разходите за електроенергия е постигнато и редуциране на емисиите на CO2. В момента двата микрорайона вече имат много по-добър външен вид, а осветеността на всички паркоместа и улици създава по-комфортна среда за гражданите, подчертаха от общинската администрация. Проектът е реализиран в резултат на желанието на община Варна да работи за намаляване на парниковите емисии и повишаване на експертния капацитет в областта на възобновяемата енергия.

     
Източник: община Варна

Ключови думи: община Варна   улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...