Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Стартира подмяна на осветлението в двата най-големи пловдивски района - 16.02.2022

16.02.2022   |   Начало»Проекти
 

Стартира подмяна на осветлението в двата най-големи пловдивски района – "Централен" и "Южен". То ще бъде извършено по проект "Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в район "Централен" и район "Южен" на община Пловдив.

Ще бъдат подменени общо 1913 от старите осветителни тела с LED осветление в двата района. В район "Централен" проектът е за улиците в карето между бул. "Копривщица", бул. "Марица-юг", бул. "Руски" и бул. "Христо Ботев", като в този район ще бъдат подменени 1192 осветителни тела.

В "Южен" в обхвата на подмяната влизат улиците между бул. "Никола Вапцаров", бул. "Македония", ул. "Академик Петър Динеков" и ул. "Коматевско шосе", като ще бъдат сменени общо 669 осветителни тела.

Проект "Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в район "Централен" и район "Южен" на община Пловдив е финансиран от финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" към Министерството на енергетиката. Той е на обща стойност 1 126 999,69 лв. безвъзмездна финансова помощ.

До момента са проведени всички процедури по ЗОП и са сключени договори с избраните изпълнители, изготвен е и технически проект. Предстои издаване на разрешение за строеж, след което ще стартират и същинските дейности по подмяна на осветителните тела.

     
Източник: община Пловдив

Ключови думи: община Пловдив   улично осветление  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...