Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Хасково подменя уличното осветление в селищната система - 23.03.2022

23.03.2022   |   Начало»Проекти

Община Хасково започва изпълнението на проект "Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково".

Той е със 100% безвъзмездно финансиране по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност". Общата стойност на проекта е 809 283,44 лв.

В селата Гарваново, Въгларово, Клокотница и кв. "Болярово" ще се извърши подмяна на съществуващите улични осветителни тела със съвременни енергийноефективни светодиодни осветителни тела. Ще бъде инсталирана система за управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия за улично осветление. Предвидено е изграждане на съоръжение за производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за нуждите на външното осветление.

След завършването на проекта разходите за електроенергия в тези села и в кв. "Болярово" ще намалеят с 81,7%. Проектът ще спомогне за подобряване на условията на живот на близо 3000 жители в община Хасково.

"Проектът е разработен в отговор на провежданата политика на община Хасково, в която намаляването на енергийното потребление, подобряването на общинската инфраструктура, повишаването на качеството на живот и устойчивото развитие са поставени като основни приоритети", обобщи ръководителят на проекта инж. Добрикова.

Крайният срок за завършване на проекта е 8 септември т.г.

     
Източник: община Хасково, снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Хасково   улично осветление  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Проекти
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...