Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Столична община обновява осветлението по 8 столични булеварда

Столична община стартира модернизация на уличното осветление на 8 столични булеварда, между които и участък от "Околовръстен път". Общо по проекта ще бъдат подменени 3342 стари конвенционални осветителни тела с нови енергоефективни. Поставят се нови LED осветителни тела, с които се предвижда икономия на електрическа енергия в размер на 2 582 081,52 kWh/годишно. Очаква се и намаление на отделяните в атмосферата вредни емисии на въглероден диоксид (СО2) с 3 046,86 т/г.

Започна подмяната на осветителни тела по бул. "Симеоновско шосе", като вече са обновени 160, по бул. "Ботевградско шосе" – над 380 и по бул. "Данаил Николаев" – 60 осветителни тела. Предвижда се изграждане и на LED осветление, захранвано от фотоволтаични слънчеви колектори. То ще бъде монтирано към транспортния тунел на бул. "Цариградско шосе".

Дейностите се изпълняват по проекта "Рехабилитация и модернизация на система за външно изкуствено осветление на Столична община" по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

В рамките на проекта се изпълнява система за автоматизация и управление и дистанционен мониторинг на потреблението на ел. енергия. Предвижда се всички дейности да приключат през октомври т. г.

     
Източник: Столична община

Ключови думи: Столична община   улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...