Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED осветлението може да играе ключова роля в борбата с климатичните промени и енергийната бедност - 05.07.2022

05.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

В светлината на повишаващите се цени на електроенергията в света Signify призова британците да преминат изцяло към LED осветление, за да спомогнат за постигането на целите на страната в борбата с климатичните промени и енергийната бедност.
 
Според проучване на Signify преминаването към LED осветление може да доведе до редуциране на въглеродните емисии с 3,9 млн. т в Обединеното кралство и Ирландия. За поглъщането на подобно количество емисии за година ще са необходими 175 млн. дървета. С преминаването към LED осветление също така могат да се спестят 16,1 TWh електричество, което се равнява на годишното електропотребление на над 4,3 млн. домакинства. В резултат ще бъдат спестени 3,8 млрд. евро в разходи за електричество. Надграждането до свързано LED осветление пък ще предложи подобрено управление за мениджмънт на енергопотреблението, смятат от Signify.
 
Според проучване на британския Тръст за пестене на енергия (Energy Saving Trust) делът на осветлението в общото потребление на електроенергия на едно средностатистическо британско домакинство е 11%. По данни на Signify след въведения таван на цените на електроенергията през април т.г. преминаването към енергийноефективно LED осветление ще помогне на домакинствата в Обединеното кралство да спестят от 15 до 18 британски лири на крушка или 250 британски лири на година. С оглед на това, че е по-вероятно повече лампи да трябва да бъдат подменени в домакинствата, засегнати от енергийна бедност, положителният ефект от мярката там ще бъде още по-голям, сочат изчисленията на компанията.
 
"Ефективното осветление е доказана технология за бързо намаляване на потреблението на електричество. Това ще помогне и за осигуряването на допълнителни електроенергийни мощности, необходими за електрически термопомпи и превозни средства, което допълнително увеличава натиска върху търсенето на енергия", коментира Николас Хоуърт, старши анализатор в Международната агенция по енергетика (IEA).
 
Според Тоби Морган, старши мениджър Изкуствена среда в неправителствената организация Climate Group, безпрецедентното пестене на енергия с LED лампите в сравнение с традиционното осветление е много добра причина да се ускори преминаването към LED осветление в световен мащаб. "Преминаването към умно, свързано LED осветление също така може да послужи като дигитална платформа за решения за умни сгради и интернет на нещата, което да разкрие множество възможности за бизнеса".

     
Източник: Signify; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Signify   LED осветление   интернет на нещата   умни сгради  

Област: Осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...