Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Тунджа планира заем от 1,8 млн. лв. за подмяна на уличното осветление - 13.07.2022

13.07.2022   |   Начало»Проекти
 

Община Тунджа планира да изтегли заем от 1,8 млн. лв., с който да финансира рехабилитацията на уличното осветление в 33 села. Средствата ще бъдат вложени в цялостна модернизация и подмяна на старите натриеви лампи с LED енергоспестяващи осветителни тела. Предвидено е увеличаване на броя на лампите и осветяване на нови пространства в населените места, каза кметът на Общината Георги Георгиев, цитиран от БТА.

"Считаме, че моментът да бъде извършена реконструкцията е точно сега, защото вече са огромни сумите, които трябва да плаща Общината, за електроенергия. Последната реконструкция беше преди 15 години, като практически дотогава в общината нямаше улично осветление", коментира Георгиев.

Кметът обясни, че модернизация на уличното осветление се планира и в останалите 11 села около областния град Ямбол, в които живеят около 40% от населението на община Тунджа. За това вече има подготвен проект, който се очаква да получи финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост.

     
Източник: БТА; Снимка: Община Тунджа

Ключови думи: улично осветление   LED   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Проекти

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...