Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Предстои рехабилитация и модернизация на уличното осветление във Велинград

20.07.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На 13 юли 2022 г. общинските власти във Велинград проведоха встъпителна пресконференция по проект "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура. Системи за външно изкуствено осветление на Велинград", на която бяха разяснени очакваните ползи от реализацията на проекта.

Договорът за изпълнение на проект "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура. Системи за външно изкуствено осветление на Велинград" е подписан на 7 април 2021 г. в Министерството на енергетиката. Той е на обща стойност малко над 780 000 лв. и се финансира по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 и от Министерството на енергетиката по Програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност".

Ръководителят на проекта Светла Томова представи основните му параметри. В града ще бъдат подменени над 2200 стари улични осветителни тела. Ще бъдат монтирани 78 електрически табла, които ще бъдат свързани в интелигентна система за автоматизирано управление, контрол и мониторинг, която ще сигнализира за повреди в реално време и ще може да се реагира веднага.

С реализирането на проекта емисиите на CO2 ще бъдат намалени с над 800 т годишно и ще се спестяват 1025 МW/h електроенергия, което е 87,8% от енергийното потребление на уличното осветление във Велинград, посочи Томова и допълни, че годишната икономия на средства ще бъде над 61 000 евро.

Изпълнителният директор на фирмата изпълнител Петър Георгиев увери, че срокът за реализацията на проекта ще бъде спазен и изпълнението ще е качествено.

     
Източник: Община Велинград

Ключови думи: улично осветление   енергийна ефективност   ВЕИ  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...