Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Стремежът към енергийна ефективност стимулира ръста на европейския пазар на LED осветление

29.07.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Европейският пазар на LED осветление достигна 18,1 млрд. щатски долара през 2021 г., сочат данни на IMARC Group. Според анализ на компанията за пазарни проучвания пазарът ще достигне 34,5 млрд. щатски долара до 2027 г. със среден годишен темп на растеж от 11,3% в периода от 2022 до 2027 г.
 
LED осветлението е екологично, трайно и потребява 90% по-малко енергия в сравнение с конвенционалните лампи с нажежаема жичка и флуоресцентното осветление. Също така LED лампите са компактни, издръжливи и с по-дълъг срок на годност. В резултат LED осветлението е широко използвано в Европа като ключов източник на осветление на улици, алеи, паркинги и други външни пространства, както и в жилищни и търговски сгради, посочва IMARC Group.
 
Сред водещите фактори, обуславящи развитието на пазара, са растящото търсене на енергийноефективни системи за осветление и асоциираното с LED осветлението по-ниско енергопотребление. Освен това, правителствените агенции в Европа налагат строги политики за промотиране на използването на устойчиви решения за осветление и забраняват използването на халогенни лампи. Това в комбинация със субсидиите и стимулите за преминаване към LED продукти насърчава потребителите да купуват продукти, базирани на LED технологията. Предлагането на икономични умни LED осветителни системи с подобрено управление също способства за ръста на пазара.
 
Очаква се значителното развитие на инфраструктурата и понижаващите се цени на LED решенията да създадат предпоставки за ръст на пазара в следващите няколко години.

     
Източник: IMARC Group; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: LED осветление   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...