Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Стремежът към енергийна ефективност стимулира ръста на европейския пазар на LED осветление - 29.07.2022

29.07.2022   |   Начало»Бизнес
 

Европейският пазар на LED осветление достигна 18,1 млрд. щатски долара през 2021 г., сочат данни на IMARC Group. Според анализ на компанията за пазарни проучвания пазарът ще достигне 34,5 млрд. щатски долара до 2027 г. със среден годишен темп на растеж от 11,3% в периода от 2022 до 2027 г.
 
LED осветлението е екологично, трайно и потребява 90% по-малко енергия в сравнение с конвенционалните лампи с нажежаема жичка и флуоресцентното осветление. Също така LED лампите са компактни, издръжливи и с по-дълъг срок на годност. В резултат LED осветлението е широко използвано в Европа като ключов източник на осветление на улици, алеи, паркинги и други външни пространства, както и в жилищни и търговски сгради, посочва IMARC Group.
 
Сред водещите фактори, обуславящи развитието на пазара, са растящото търсене на енергийноефективни системи за осветление и асоциираното с LED осветлението по-ниско енергопотребление. Освен това, правителствените агенции в Европа налагат строги политики за промотиране на използването на устойчиви решения за осветление и забраняват използването на халогенни лампи. Това в комбинация със субсидиите и стимулите за преминаване към LED продукти насърчава потребителите да купуват продукти, базирани на LED технологията. Предлагането на икономични умни LED осветителни системи с подобрено управление също способства за ръста на пазара.
 
Очаква се значителното развитие на инфраструктурата и понижаващите се цени на LED решенията да създадат предпоставки за ръст на пазара в следващите няколко години.

     
Източник: IMARC Group; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: LED осветление   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...