Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Приключи проектът за обновяване на уличното осветление в пловдивските райони Централен и Южен

09.08.2022   |   Начало»Реализации
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Пловдив представи на пресконференция резултатите от реализацията на проекта за обновяване на уличното осветление в районите "Централен" и "Южен".

В рамките на проект "Въвеждане на ЕСМ за рехабилитация и модернизация на уличното осветление в район "Централен" и район "Южен" на община Пловдив" в двата района бяха подменени общо 1913 от старите осветителни тела с LED осветление. Изградени бяха и две фотоволтаични електроцентрали – по една за всеки район, за производство на енергия, която ще захранва част от подмененото улично осветление. По този начин ще се намали консумацията на енергия на уличното осветление, посочи ръководителят на проекта инж. Таня Петкова.

В район "Централен" са подменени 1192 осветителни тела в карето между булевардите "Копривщица", "Марица-юг", "Руски" и "Христо Ботев", а в район "Южен" са поставени общо 669 тела, разположени по улиците между бул. "Никола Вапцаров", бул. "Македония", ул. "Академик Петър Динеков" и ул. "Коматевско шосе".

"Радваме се, че на нас се падна удоволствието да извършим дейностите по подмяната и да дадем своя принос като пловдивчани градът ни да стане по-красив, а и новото осветление да пести средства на данъкоплатците", сподели на брифинга ръководителят на проекта от страна на фирмата изпълнител Филкаб Стоян Ковачев.

Проектът е изцяло финансиран от финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" към Министерството на енергетиката. Общата му стойност е 1 126 999,69 лв.

     
Източник: Община Пловдив

Ключови думи: Филкаб   улично осветление   LED   енергийна ефективност   ВЕИ  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...