Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Дизайнери от цял свят ще споделят опита си в рамките на съпътстващата програма на Light + Building 2022

11.08.2022   |   Начало»Предстоящо
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Messe Frankfurt обяви съпътстващата програма на тазгодишното специално есенно издание на международното изложение за осветление и сградни технологии Light + Building от 2 до 6 октомври. Централни теми на събитието ще бъдат "Зелената сделка & устойчивостта", "Електрификация & дигитализация" и "Осветление & дизайн".
 
Предвижда се в изложбения център във Франкфурт да се обособят две тематични зони – Design Plaza и Building Plaza. В Design Plaza в Зала 3.1 всеки ден ще се представят актуални тенденции в осветлението, като дизайнерите от агенция bora.herke.palmisano ще коментират кои са цветовете, формите и материалите, които ще доминират в осветлението през 2022 и 2023 г. Предвижда се опита си да споделят дизайнери от различни части на Европа. В рамките на съпътстващата програма също така ще бъдат отличени носителите на наградата за дизайн Design Plus Award. В Design Plaza архитекти от цял свят ще дискутират и теми като устойчив дизайн, ефективно проектиране на осветление и иновативни материали.
 
На свой ред Building Plaza ще предложи дискусии за енергийния преход и свързаните с него теми като фотоволтаични системи, решения за съхранение и разпределение на енергия, зарядна инфраструктура и др. Сред акцентите ще бъдат и енергийноефективното строителство и ремонти, ОВК системи и решения за умни сгради.
 
Посетителите ще могат да тестват различни умни приложения в зоната E-House powered by Light + Building в зала 11.0. Германската асоциация на производителите на електрическо и електронно оборудване (ZVEI) организира Технологичен форум, посветен на актуалните тенденции в електрическите системи и сградната автоматизация, BIM, осветлението и технологиите за безопасност, отопление, зарядна инфраструктура за електромобили и енергийна ефективност. Форумът Intersec ще постави акцент върху технологиите за безопасност, а конференцията IEECB ще насочи вниманието към енергийната ефективност в търговските сгради. Федералното Министерство на икономиката и опазването на климата подготвя специална зона за млади предприемачи.

     
Източник: Messe Frankfurt; Снимка: Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Pietro Sutera

Ключови думи: Messe Frankfurt   Light + Building   дигитализация   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Предстоящо

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...