Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Разлог започна цялостна подмяна на уличното осветление

22.08.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Около 1300 броя улични осветителни тела са подменени по централните улици в Разлог и село Баня като част от мерките на oбщина Разлог за намаляване потреблението на електричеството, съобщават от местната администрация.

"Увеличението на цените на тока затруднява изключително много бюджетите на всички, включително и на общинска администрация. Със специалисти от Общината посетихме завод за производство на енергоспестяващи лампи в София. На място видяхме процесът на работа на българската фирмата и закупихме пробно няколко лампи. Оказа се, че осветителните тела са изключително ефективни и енергоспестяващи. Взехме решение, да използваме услугите на българския бранш, спрямо възможностите на общинския бюджет", заяви заместник-кметът по икономическите и правни въпроси Иван Гюров. Той уточни, че до момента са подменени 1/3 от общо 3600 лампи в общината. Изцяло модернизирано е осветлението по централните улици и проектът продължава с подмяната на лампи и на по-малките улици.

Новото осветление, произведено от българска компания, свети два пъти по-силно и изразходва в пъти по-малко енергия от старото, посочват от Общината. Около 100 броя от лампите са и автоматизирани. Технологията позволява намаляване на електропотреблението на 50% след полунощ, без да се променя осветеността по улиците.

Енергоспестяващото осветление с гаранция от 5 години и експлоатационен срок от 10 години ще спомогне и за реализирането на финансови икономии. Общинската администрация изразходва около 2500 лв. месечно от своя бюджет за непрекъсната подмяна на старите осветителни тела. С изпълнението на предприетите мерки се предвижда първоначално сметките да намалеят с около 35 000 лв. годишно. След подмяната на всички 3600 лампи в Общината икономиите се очаква да достигнат близо 100 000 лв.

     
Източник: Община Разлог

Ключови думи: енергийна ефективност   улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...