Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Как умните и свързани системи за осветление помагат в борбата с енергийната криза

23.08.2022   |   Бизнес
 

Един от най-лесните и най-евтини начини за противодействие на енергийната криза, заплашваща Европа, е внедряването на свързани LED осветителни системи, смята Signify. По данни на компанията използването на управляемите LED осветителни системи може да намали разходите за осветление с до 80%, което е доста сериозно постижение с оглед на това, че на осветлението се падат 12% от световното потребление на електричество.

Анализите на Signify сочат, че в Европейския съюз при надграждане на само 20% от съществуващите конвенционални осветителни тела с LED лампи в публични сгради като образователни институции, общински сгради, пътища и улици, могат да се спестят приблизително 9,7 TWh на година, което съответства на годишното потребление на електричество на 2,7 млн. домакинства.

Управляемите LED осветителни системи имат и потенциала да редуцират глобалния въглероден отпечатък с 553 млн. т на година. LED и свързаното осветление също така има ред други преимущества, като отдалечена поддръжка, регистриране на заетост и UV-C дезинфекция, посочва Signify.

     
Източник: Signify; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Signify   LED   свързани осветителни системи   лампи  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...