Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Малко Търново модернизира уличното осветление

26.08.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

На заключителна пресконференция община Малко Търново представи резултатите по проект "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – система за външно изкуствено осветление на община Малко Търново", финансиран по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 - 2021 г.

В хода на изпълнение на дейностите по проекта е извършена цялостна подмяна на всички лампи с модерни светодиодни осветители на територията на град Малко Търново, с понижени загуби на електрическа енергия.

Като част от проектните дейности е въведена система за управление на енергията и използване на възобновяеми енергийни източници. Внедрени са и технологии за интернет на нещата.Това спомага за подобряване на качеството на живот на населението, оптимизиране на разходите и осигуряване на допълнителни услуги чрез свързаната осветителна инфраструктура, посочват от Областен информационен център – Бургас. Едно от най-важните предимства на тази интелигентна свързаност е възможността за повишаване сигурността в населеното място чрез адаптивен отговор на осветлението към различни извънредни събития като пътни инциденти.

Изградената система за мониторинг на енергопотреблението включва електромери с дистанционно отчитане, което позволява директен достъп за четене в реално време на консумираната енергия. Изградена е и система за автоматизация и управление на енергопотреблението, и фотоволтаична система за покриване на собствените нужди чрез доставка и монтаж на автономни фотоволтаични лампи.

Освен намаляване на преките разходи за електрическа енергия, от изпълнението на мерките се очакват и финансови икономии от намаляване на годишните разходи за експлоатация и поддръжка, свързани с отпадането на необходимостта от подмяна на лампи и значително по-рядкото подменяне на осветителни тела, отбелязват от ОИЦ – Бургас.

     
Източник: ОИЦ – Бургас; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ЕСИФ   ОИЦ – Бургас   улично осветление   LED осветители   ВЕИ   енергийна ефективност   интернет на нещата  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...