Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Хасково модернизира уличното осветление в селата Гарваново, Клокотница, Въгларово и кв. Болярово - 07.09.2022

07.09.2022   |   Начало»Реализации
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Хасково официално откри обектите, изпълнени по проект "Рехабилитация и модернизация на системи за външно осветление в община Хасково", в с. Въгларово. Това е едно от населените места, където бяха подменени уличните осветителни тела със съвременни енергийно ефективни светодиодни улични лампи, инсталирана е система за управление, контрол и мониторинг на потреблението на електрическа енергия за улично осветление, изградено е съоръжение за производство на енергия от възобновяеми източници за нуждите на осветлението.

"Това е един сложен и труден проект, който въвежда нов начин на осветление в Гарваново, Клокотница, Въгларово и кв. Болярово. Разходите за електроенергия в тези села и в кв. "Болярово" вече ще са с близо 82% по-ниски и резултатите от тези икономии предстои да видим още в следващите месеци", заяви кметът на община Хасково Станислав Дечев.

Проектът е със 100% безвъзмездно финансиране по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" и национално съфинансиране. Общата му стойност е 809 283,44 лв. Преките резултати от реализацията му са намаляване на разходите за електроенергия в трите села и в кв. "Болярово" с 81,7%, което се равнява на 533,30 MWh/година, с екологичен еквивалент 629,26 т спестени емисии на въглероден диоксид на година. Крайният срок за завършване на проекта е 8 септември 2022 г.

     
Източник: Община Хасково; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: улично осветление   LED лампи   ВЕИ   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG
Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...