Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Русе осигури допълнително финансиране за модернизация на уличното осветление

19.09.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Русе договори дофинансиране от общинския бюджет в размер на над 700 000 лв. и удължаване на дейностите по програма "Възобноваема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност", финансирана от Норвежкия финансов механизъм.

На среща в Министерството на енергетиката кметът на община Русе Пенчо Милков и заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова подписаха анекс с корекции към договора по програмата. Промените ще гарантират ускоряването на планираните дейности, част от които е и проектът на община Русе за масова подмяна на осветителните тела и изграждане на фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди.

Проектът за модернизация на уличното осветление в Общината включва подмяна на осветителните тела в Русе и въвеждане на информационна система за планиране, мониторинг, контрол на електроенергийните разходи за улично осветление, изграждане на локална система за автоматично управление на три улици (бул. "Христо Ботев", бул. "Васил Левски", бул. "Гоце Делчев"), наред с доставка и настройка на автоматизирана информационна система за планиране, мониторинг, контрол на електроенергийните разходи за улично осветление. Предвижда се и изграждане на фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди.

Дейностите по Норвежката програма в община Русе приключват на 15 декември 2023 г., като прогнозите са те да доведат до над 100 000 евро парични спестявания годишно, както и да се намалят драстично емисиите на въглероден диоксид.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: ВЕИ   улично осветление   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...