Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Сливен обмисля алтернативи за енергоспестяващо и по-добро улично осветление - 18.10.2022

18.10.2022   |   Начало»Бизнес
 

На заседанието на 13 октомври т. г. Общинският съвет на Сливен гласува в полза на решението на Общината да погаси предсрочно задълженията си по договора за подмяна и поддръжка на уличното осветление, който е със срок 2025 г.

"С това предложение изплащаме инвестиция от 2008 - 2010 г., която е и последното плащане, което Общината извършва по стари договори от това време. Остатъкът от инвестицията, който трябва да бъде платен до 2025 г., е в размер на около 1, 6 млн. лв. С предсрочното погасяване ще спестим над 180 000 лв. – отстъпката от 131 000 лв. от фирмата изпълнител, и лихвите, които възлизат на около 58 000 лв.", поясни кметът Стефан Радев.

Кметът съобщи, че след изтичане на настоящия договор през 2025 г. Общината обмисля да изготви бъдещ мащабен проект за реконструкция на осветлението, тъй като системата вече е остаряла морално и физически, намалена е осветеността, а осветителите са енергоемки. Съвременните решения са много по-икономични, с LED осветители и с по-добра осветеност, посочи Радев.

     
Източник: Община Сливен; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: енергийна ефективност   улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...