Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Плевен реализира икономии на ток от над 36% след модернизирането на уличното осветление

21.10.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Плевен е единственият областен град в страната с изцяло ново, модернизирано и енергоспестяващо улично осветление, обяви кметът на града Георг Спартански. Постижението е резултат от изпълнението на проект "Реконструкция на системата за улично осветление в град Плевен" на стойност 5 121 265 лв.

Изпълнителят на проекта – софийската фирма Улично осветление, бе избран след проведена обществена поръчка. Строително-монтажните дейности започнаха през август 2020 г. и завършиха през април 2021 г. След изготвяне на всички необходими строителни книжа и протоколи обектът е въведен в експлоатация на 29 април 2022 г.

Сравнение на потреблението на електроенергия от март 2019 г. с това от март 2022 г. сочи икономия от над 36% при увеличен брой осветителни тела и постигнати всички нормативни изисквания към системата за улично осветление, заяви Спартански.

В рамките на проекта е извършена доставка и монтаж на 7272 енергоспестяващи светодиодни осветителни тела Philips. Всички осветители са с последно поколение високоефективни светодиоди. Това осигурява необходимите високи нива на енергоспестяване, както и дълъг експлоатационен живот, отбеляза кметът и допълни, че всички стари и неефективни осветителни тела на територията на целия град са подменени с нови.

Ремонтирани са 339 електрически табла. Изградена е и система за централно наблюдение и управление на уличното осветление, като софтуерът се предоставя като услуга на сървър на производителя. Системата е с гаранция от 10 години. Тя осъществява включването и изключването на осветителните тела с възможност за редактиране и промяна на графиците на включване. Предоставят се ежедневни съобщения за възникнали аварийни събития в мрежата за улично осветление. Измерва се консумираната електрическа енергия с възможност за сравнение с предварително зададена нормална стойност. Проведено е обучение на експерти от община Плевен и експлоатационната фирма за работа със софтуера и е предоставен достъп на техническите лица.

Ремонтирани са механичните елементи за закрепване на уличните и паркови осветителни тела. Доставени и монтирани са 294 броя нови стоманени стълбове и 2259 броя нови конзоли за закрепване на улични осветители.

     
Източник: Община Плевен

Ключови думи: улично осветление   Philips   парково осветление   електрически табла   осветители   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...