Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Соларното улично осветление разкрива нови възможности за пестене на енергия и разходи

01.11.2022   |   Начало»Технологии
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Преминаването към соларно улично осветление може да помогне на европейските страни в справянето с предизвикателствата на климатичните промени, нарастващите цени на енергията и достъпа до енергийни източници, смята Signify. Според компанията соларното осветление, което не изисква използване на изкопаеми горива, трябва да бъде включено в постпандемичните планове за възстановяване на страните – членки на Европейския съюз (ЕС).
 
Климатичните промени, растящите цени на енергията и проблемите с доставките на енергоносители са възможност за ЕС да премине към соларно осветление, смята Хари Верхаар, ръководител Глобални публични и държавни работи в Signify. "Електрификацията на жизненоважни сектори вече започна, за да се намали енергопотреблението, и осветлението не бива да прави изключение. Използването на соларна енергия може да облекчи електропреносната мрежа, да подобри устойчивостта, да подобри безопасността и да позволи повече отдалечени райони да се възползват от преимуществата на осветлението", смята Верхаар.
 
Соларното улично осветление може да спомогне за намаляване на натиска върху електропреносните мрежи и само по себе си, и като компонент от хибридни решения, където вградени батерии се зареждат през деня и след това се използват в пиковите часове.
 
Според Signify възможностите са огромни. Подмяната на всичките 56 млн. улични лампи тип EU27 с хибридни соларни лампи би довела до намаляване на въглеродните емисии с 12 Mt на година – количество, еквивалентно на абсорбиращите способности на гора с размерите на половин Белгия. Това също така би позволило освобождаване на ресурс в електропреносната мрежа за зареждането на 7,3 млн. електромобила за цяла година.
 
Проекти за преминаване към соларно улично осветление вече успешно се реализират в Севиля, Испания, о. Липси, Гърция, и в Кавалино-Трепорти, Италия, отбелязва Signify.
 
Ползите от преминаването към соларно осветление са многобройни. Технологията е налице и разходите са ниски. Важно е обаче това да стане възможно по-скоро с оглед на усилията за справяне с климатичната, енергийната и финансовата криза, смята Верхаар.

     
Източник: Signify

Ключови думи: Signify   улично осветление   соларно осветление   енергийна ефективност   климатични промени  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...