Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Как биодинамичното осветление може да спомогне за подобряване на обучението в училище

16.11.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Традиционно използваното осветление в училищата се състои от флуоресцентни лампи. Замяната им с модерно биодинамично осветление (human centric lighting) би повлияло положително както на здравето на учениците, така и на качеството на образователния процес, смята глобалният доставчик на осветителни решения Trilux.

"Биодинамичното осветление представлява LED решение, което се фокусира върху нуждата на хората от светлина. Училищата, модернизирали осветителните системи, могат да управляват осветителните тела и да променят цветната температура. Сутрин учениците да започват деня си с топла светлина, съдържаща приятна комбинация от тонове, включително червено, която не стресира телата им след нощния сън. Към обяд обикновено се повишава синята светлина в осветлението, което има събуждащ и енергизиращ ефект", обяснява д-р Павел Моравски, експерт по светлината в Trilux Полша. 

Той цитира резултатите от нидерландско проучване, според което по-високи нива на осветеност и по-високи цветни температури, съвпадащи с цвета и интензивността на дневната светлина, спомагат за подобряване на академичното представяне, докато по-ниски нива на осветеност и по-ниски цветни температури редуцират нарушенията на дисциплината в класните стаи и по време на часовете. През последните десетилетия в голяма степен се промениха и методите на преподаване, и ежедневието в училищата. Време е, според Trilux, да се промени и училищното осветление, за да се помогне на учениците да постигнат по-добри резултати и да се чувстват по-добре в училище.

     
Източник: Trilux Полша

Ключови думи: Trilux   училищно осветление   биодинамично осветление   human centric lighting   LED  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...