Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Главиница модернизира уличното осветление в 23 населени места - 24.11.2022

24.11.2022   |   Начало»Новини
 

Община Главиница реализира проект за подмяна на уличното осветление с цел модернизиранеto му и намаляване на разходите за поддръжка, съобщават от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

В рамките на проекта всички 23 населени места в Общината получиха високоефективно улично осветление. Монтирани са 4855 броя нови енергоспестяващи улични осветителни тела с 10-годишна гаранция.

Изпълнител на проекта е фирма Lightex. По него са закупени енергоспестяващи LED лампи, стойки и крепежни елементи на обща стойност 300 000 лв.

Община Главиница очаква инвестицията да се изплати в рамките на гаранционния й срок, като ежегодно реализира икономия от 30 000 лв., които досега се влагаха в поддръжка на старите луминесцентни осветителни тела.

На следващ етап ще бъде инсталирана система за централно наблюдение и управление на уличното осветление, което ще даде възможност за осъществяване на контрол от разстояние на режима на включване и изключване и предоставяне на ежедневни съобщения за възникнали аварии в мрежата.

Предвижда се и разработване на проекти за изграждане на фотоволтаични инсталации с внедрени акумулатори за генериране на електрическа енергия за захранване на уличното осветление.

     
Източник: НСОРБ

Ключови думи: НСОРБ   улично осветление   LED лампи   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии

NEON 10
STENS

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
ATG

Последно от Новини

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...