Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Плевен планира да подмени уличното осветление в седем села

07.12.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Общинският съвет на Плевен одобри отпускането на средства за обследване на енергийната ефективност и изготвяне на инвестиционни проекти за модернизация на уличното осветление на седем населени места в община Плевен.

Инвестиционната програма на Общината е на стойност 14 716 247 лв., от които преходен остатък от целеви трансфери и субсидии в размер на 5 932 051 лв., целева субсидия за капиталови разходи от 2 099 500 лв. и собствени бюджетни средства (в т.ч. инвестиционни кредити, др. преходни остатъци) в размер на 6 684 696 лв. Във връзка с възможност за финансиране по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост на дейности по изграждане на системи за външно изкуствено осветление в малките населени места се предвижда предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реконструкция и модернизация на съществуващите общински системи. Целта е повишаване на енергийната ефективност, намаляване на разходите на енергия и подобряване условията на живот по места.

За реализиране на тази възможност е необходимо община Плевен да извърши подготвителни дейности по изготвяне на обследвания за енергийна ефективност на съществуващото улично осветление в кметствата без самостоятелен бюджет, както и изготвяне на инвестиционни проекти за реконструкция и модернизация на общински системи за външно изкуствено осветление.

Затова Инвестиционната програма на Общината за тази година се допълва с обект "Обследване за енергийна ефективност и изготвяне на инвестиционни проекти за реконструкция и модернизация на общински системи за външно изкуствено осветление в с. Горталово, с. Къртожабене, с. Къшин, с. Ласкар, с. Ралево, с. Тодорово и с. Тученица". Предвиденото финансиране е 20 160 лв. собствени бюджетни средства.

Очаква се процедурата по обследването да продължи около месец.

     
Източник: Общински съвет Плевен

Ключови думи: улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...