Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Велико Търново подмени уличното осветление в четири квартала

27.01.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Велико Търново проведе заключителната пресконференция по проект "Рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление във Велико Търново", реализиран с финансиране по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ЕИП) 2014 – 2021 г., съобщават от Областен информационен център – Велико Търново.

В рамките на проекта е модернизирано осветлението в четирите квартала с най-многобройно население – "Бузлуджа", "Кольо Фичето", "Картала" и "Зона Б". В тях живеят общо 38 000 души. Подменени са общо 1528 осветителни тела с LED светлоизточници от последно поколение и са монтирани нови конзоли и конструктивни елементи за насочване на новите осветителни тела. Подменени са още съществуващите захранващи кабели в металните стълбове. Въведена е нова автоматизирана система за управление на уличното осветление.

В резултат на извършените дейности е намалена общата инсталирана мощност на всички осветителни тела от над 160 kW на 51 kW. Отчетено е подобрение на енергийната ефективност със 150% и намаление на консумацията на електроенергия с 14%, което води до икономии в размер на над 20 000 лв. месечно.

Проектът е на обща стойност 921 837 лв., от които национално финансиране в размер на 138 275 лв. и финансиране по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", процедура BGENERGY-2.001 "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините" на ФМ на ЕИП 2014-2021 г. от 783 561 лв.

На събитието присъстваха зам.-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, ръководителят на проекта инж. Ивайло Дачев, координаторът по проекта Илияна Пушкарова и Станислав Георгиев – представител на фирмата изпълнител.

     
Източник: ОИЦ – Велико Търново; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: улично осветление   LED осветление   ВЕИ   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...