Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

И американците се сбогуваха с крушките с нажежаема жичка

08.03.2023   |   Начало»Технологии
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Продажбата на електрически крушки с нажежаема жичка в САЩ вече е незаконна. Замяната им с LED крушки стана факт след влизането в сила на нови правила, приети от Министерството на енергетиката на САЩ през април миналата година. Според новите правила производството на крушки с нажежаема жичка се прекратява от юли 2022 г., а продажбата им в магазините в страната се забранява от края на февруари 2023 г.
 
Приемането на новите правила е част от стратегията на администрацията на президента Джо Байдън за постигане на 100% енергийна ефективност, с чиято помощ домакинствата биха могли да спестяват по 100 щатски долара всяка година от сметките си за ток.
 
Според разчетите на американското енергийно министерство потребителите ще спестяват близо 3 млрд. щатски долара на година от сметките си за електричество след прехода към LED крушки. Наред със значителните икономии за домакинствата, училищата и бизнеса, новите мерки се очаква да спомогнат и за постигането на климатичните цели на американското правителство.

Значително по-малко въглеродни емисии

В следващите 30 години благодарение на прилагането на новите правила се предвижда въглеродните емисии на страната да се намалят с 222 млн. т – количество, еквивалентно на емисиите, генерирани от 28 млн. домакинства за една година. Също така LED крушките издържат 25 до 50 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка, посочиха от Министерството на енергетиката на САЩ.
 
"Като повишаваме стандартите за енергийна ефективност за електрическите крушки, ние връщаме 3 млрд. щатски долара в джобовете на американските потребители всяка година и значително намаляваме нашите въглеродни емисии", заяви министърът на енергетиката на САЩ Дженифър М. Гранхолм. "Осветителната индустрия вече въвежда по-енергийноефективни продукти и тази мярка ще ускори напредъка, за да се предложат най-добрите продукти на американските потребители и да се създаде по-добро и по-светло бъдеще", допълни Гранхолм.
 
В Европейския съюз забраната за продажба на обикновени електрически крушки с нажежаема жичка влезе в сила още в началото на 2013 г.

     
Източник: TLL Media; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: LED крушки  

Област: Осветление  

Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Технологии
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...