Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Изградиха изцяло ново осветление на мост Адата в Пловдив

22.03.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Пловдив провежда 72-часови проби на новоизграденото осветление на мост "Адата" в града.

Новото осветление отговаря на всички съвременни изисквания с гаранция за високо качество на всички вложени материали, заяви заместник-кметът по транспорта на Пловдив Тодор Чонов. Той добави, че новата осветителна система е и пет пъти по-икономична от досега използваната.

С изграждането на новото осветление Общината по думите на Чонов е успяла да отстрани много сериозен проблем, свързан с безопасността на преминаващите по моста пешеходци и автомобили, тъй като преди ремонта на моста е работела само една трета от осветлението. "Стълбовете и кабелите бяха толкова амортизирани, че не подлежаха на ремонт", посочи заместник-кметът.

В рамките на реализацията на проекта са монтирани 58 нови 12-метрови стълба, изработени от композитни материали. Стълбовете са с гаранция 40 години. Положени са и нови захранващи кабели и са монтирани 58 нови енергийноефективни осветителни тела, които заменят старите натриеви лампи от 250 W. Предвижда се и внедряването на система за енергиен мениджмънт, с която постоянно ще се следят всички показатели, свързани с осветлението.

През 2022 г. на територията на Пловдив над 2200 стари осветителни тела бяха подменени с нови LED лампи, като така Общината реализира икономии от близо 1 млн. лв. от сметките за електричество, припомни Чонов.

Той съобщи, че след приключване на проекта на мост "Адата" предстои изграждане на ново осветление в район "Северен", а при финансова възможност или наличие на подходящи проекти и в други райони на града.

     
Източник: Община Пловдив

Ключови думи: улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...