Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Стремежът към енергийна ефективност движи световния пазар на осветителни тела напред

05.04.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световният пазар на осветителни тела се очаква да нараства с по 5,5% до 2030 г. благодарение на увеличаващото се търсене на енергийноефективни осветителни системи, растящата урбанизация и навлизането на интелигентните осветителни решения в жилищните, търговските и индустриални сгради, сочи анализ на американската компания за пазарни проучвания IndexBox.
 
През настоящото десетилетие пазарът ще трябва да търси решения и на предизвикателства като колебанията в цените на суровините, по-строгите регулации и високите разходи за LED осветителни тела.

Разпределение на пазара по сегменти

На жилищния сегмент се пада най-големият дял от пазара на осветителни тела, надхвърлящ 50%. Сегментът включва продукти като плафониери, висящи лампи, подови лампи, настолни лампи и др. Търсенето на декоративни осветителни тела расте, както и разполагаемите доходи на домакинствата, което до голяма степен обуславя ръста в този сегмент.
 
Осветлението за търговски сгради се очаква да реализира значителен ръст до 2030 г. благодарение на повишеното търсене на енергийноефективни осветителни решения и навлизането на интелигентните осветителни системи. Търговията на дребно, хотелската и ресторантьорската индустрия са най-големите потребителите на осветителни тела в сегмента.
 
В индустриалния сегмент очакваният сериозен ръст ще се дължи главно на голямото търсене на енергийноефективни решения в производствения сектор, логистиката и складовата дейност. Преминаването към LED осветителни системи и все по-голямото внимание, което се обръща на устойчивостта, са ключовите фактори за растеж.

Разпределение на пазара по региони

Разбивката по региони показва, че Азиатско-тихоокеанският регион остава най-големият пазар на осветителни тела с дял от над 40%. Това се дължи на растящата урбанизация, повишаването на доходите на населението и все по-голямото търсене на енергийноефективни осветителни решения. Регионът се очаква да запази своята доминираща позиция до 2030 г., следван от Северна Америка и Европа.

     
Източник: IndexBox; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: IndexBox   осветителни тела   осветителни системи   енергийна ефективност   LED  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг
Международен панаир Пловдив 2023
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес
Международен панаир Пловдив 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...