Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Изцяло подмениха уличното осветление в Ловеч и Дойренци

10.04.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Ловеч реализира проект за модернизация на уличното осветление в гр. Ловеч и с. Дойренци. Предстои да бъде подменено осветлението и в други 20 населени места с голяма консумация на електроенергия на територията на Общината, съобщи на пресконференция кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

Обследването на осветителните системи в 20 населени места в Общината вече е започнало. Предстои да се изготвят проекти за тях и да се кандидатства за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Реализираният проект в Ловеч и Дойренци включва не само подмяна на старите осветителни тела с високофективни LED осветители, но и въвеждане в експлоатация на автоматизирана система за централизирано управление на осветлението и изграждане на фотоволтаична централа, която да поеме 10% от разходите за електроенергия, посочи кметът Маринова.

Очаквани финансови икономии в размер на 160 000 лв.

Според разчетите на Общината в резултат на реализацията на проекта ще бъдат постигнати енергийни спестявания в размер на около 75%, намаление на въглеродните емисии с около 1240 тона на година и финансови икономии в размер на поне 160 000 лв. "Чрез реализацията на проекта се постига по-добра осветеност, което се отразява върху качеството на живот и пътнотранспортната обстановка", посочи кметът на Ловеч.

В рамките на проекта са подменени 3438 броя осветителни тела в Ловеч и Дойренци. На покрива на сградата на бившето Средно професионално техническо училище по машиностроене "Дочо Пенков" е монтирана фотоволтаична централа, която работи с хибридни инвертори и блокове с акумулаторни батерии.

Проектът е изпълнен по договор с Министерството на енергетиката по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност", финансирана по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. Общата стойност на проекта е 1 172 503 лв., като финансирането на Финансовия механизъм на ЕИП е в размер на 996 627,72 лв., а националното финансиране – 175 875,48 лв.

     
Източник: Община Ловеч

Ключови думи: улично осветление   НПВУ   LED осветители  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...