Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Предстои да стартира модернизацията на уличното осветление в Троян, Орешак и Черни Осъм

25.04.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Троян съобщи, че проектът й за модернизиране на уличното осветление е в списъка с одобрените за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) в рамките на процедура "Подкрепа за енергийноефективни системи за улично осветление". От Общината очакват покана от Министерството на енергетиката за подписване на договор за реализацията му.

Проектът "Рехабилитация и модернизация на системи за външно изкуствено осветление на територията на община Троян, намиращи се в населените места гр. Троян, с. Орешак и с. Черни Осъм" е на обща стойност 1 224 946,50 лв., като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 750 959,00 лв., а предвиденото собствено участие е 473 987,50 лв.

Проектирането на новата улична осветителна система е съобразено с новите европейски норми за улично осветление, посочват от община Троян. Проектът включва подмяна на съществуващите осветителни тела с нови енергийноефективни LED решения и високоефективно соларни осветители, осигуряващи възобновяема енергия за системата. Предвижда се и изграждане на нова автоматизирана система за управление и мониторинг на уличното осветление и ел. консумацията, подмяна на съществуващите табла за улично осветление с нови и въвеждане на полунощен режим за улиците, които го позволяват.

Целта на проекта е да се подобри качеството на уличното осветление и да се подобри безопасността за участниците в движението. Модернизацията на уличното осветление също така ще доведе до намаляване на годишните разходи за електроенергия на Общината.

     
Източник: Община Троян

Ключови думи: улично осветление   LED   НПВУ   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...