Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED осветлението е най-бързо растящият сегмент на пазара за индустриално осветление

03.05.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световният пазар на индустриално осветление ще достигне 15,8 млрд. щатски долара до 2030 г. при очакван среден годишен темп на растеж от 3,5% в периода от 2022 до 2030 г., сочи нов анализ на американската компания за пазарни проучвания SkyQuest Technology.
 
Търсенето на енергийноефективни осветителни решения се увеличава, индустриализацията става все по-мащабна, а LED и интелигентните осветителни решения са все по-широко използвани, като тези фактори влияят директно върху ръста на пазара на индустриално осветление. Клиентите от индустриалния сектор високо ценят модерните функции, които интелигентното осветление може да предложи като дистанционно управление, автоматизация и енергиен мениджмънт.

Енергийната ефективност и Индустрия 4.0 движат пазара напред

Според SkyQuest Technology търсенето на енергийноефективни осветителни решения, навлизането на технологии за Индустрия 4.0 и все по-голямото значение, което придобиват производителността и безопасността на служителите, са само някои от факторите, които обуславят ръста на световния пазар на индустриално осветление. С цел да намалят енергийните разходи и да повишат устойчивостта индустриалните съоръжения усилено преминават към енергийноефективни осветителни решения, каквото е LED осветлението.
 
Управителите на промишлени съоръжения често избират LED осветлението заради многото му преимущества, включително голяма енергийна ефективност, дълъг експлоатационен живот и ниски изисквания за поддръжка. В допълнение внедряването на технологии за Индустрия 4.0 като интернет на нещата също допринасят за ръста на пазара на индустриално осветление.

Висококачествено осветление при ниски енергийни разходи

В този контекст LED осветлението се очаква да бъде най-бързо растящият сегмент на пазара за индустриално осветление. Сред основните причини за това са ниските разходи за поддръжка, дългият експлоатационен живот и енергийната му ефективност. LED осветлението често се използва в индустриални сгради като заводи и складове заради способността си да осигурява висококачествено осветление при по-нисък разход на енергия.
 
Най-голям ръст на пазара се очаква да бъде постигнат в Азиатско-тихоокеанския регион, който е в период на бърза индустриализация, като държави като Китай, Индия и Индонезия се радват на висок ръст на промишлените сектори. Това стимулира регионалното търсене. Същевременно енергийната ефективност и устойчивостта в индустрията стават все по-важни за правителствата и в Азиатско-тихоокеанския регион. Това стимулира търсенето на енергийноефективни осветителни решения, които могат да помогнат на предприемачите да редуцират галопиращите разходи и въглеродния отпечатък.

     
Източник: SkyQuest Technology; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: SkyQuest Technology   индустриално осветление   LED осветление   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...