Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Спортният комплекс на УНСС получи система за интелигентно и енергийноефективно осветление

04.07.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Нова система за енергоефективно интелигентно осветление бе монтирана в спортен комплекс "Бонсист" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София.

Проектът е на стойност 120 000 щатски долара. По-голямата част от финансирането е осигурена от Асоциацията за информация за околната среда в Тайван (TEIA) по силата на договор с УНСС за изпълнение на проект за интелигентно осветление, пестене на енергия и преход към здрава планета и нов дигитален свят, посочват от висшето учебно заведение.

Договорът бе подписан онлайн от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и председателя на TEIA д-р Чиен-Чи Чен и присъствено от ректора и Шерман С Куо от Представителството на Тайван в Гърция.

"Инсталирането на система за интелигентно осветление и енергийна ефективност в Спортен комплекс "Бонсист" се подготвя вече две години с подкрепата на Министерството на икономиката и индустрията и Министерството на електронното управление на България и с огромното съдействие на проф. д-р Димитър Велев, координатор на проекта, който беше основното свързващо звено между УНСС и TEIA и изигра важна роля за реализирането на проекта", заяви на официалното представяне на системата проф. д-р Димитров.

УНСС въвежда редица мерки за намаляване на консумацията на енергия

Той припомни, че УНСС е предприел редица мерки за енергийна ефективност, редуциране на вредните емисии и подобряване на всички условия, свързани с образователния процес, като вече изпълнява и проект за оползотворяване на енергия от възобновяеми източници чрез изграждане на фотоволтаична инсталация.

Синтия Чоу, мениджър международни проекти на тайванската неправителствена организация, изрази удовлетворението си от изпълнението на проекта и посочи, че това е една успешна крачка към ползотворно бъдещо сътрудничество с УНСС. Тя запозна присъстващите с основните параметри, енергоспестяващи възможности, принципа на работа и ползи на новоинсталираната система за интелигентно осветление.

Последва демонстрация на работата на системата, като присъстващите имаха възможността да разгледат модерното иновативно съоръжение и да се уверят в предимствата му.

     
Източник: УНСС

Ключови думи: УНСС   интелигентно осветление   TEIA   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...