Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Близо 2000 компании вече са заявили участие в Light + Building 2024

05.07.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Месеци преди старта на Light + Building 2024 близо 2000 компании вече са заявили желание да участват в международното изложение за осветление и строителни технологии във Франкфурт, съобщиха организаторите от Messe Frankfurt.

"След успешния рестарт със специалното издание на Light + Building през есента, сега залагаме на обичайните за водещото в световен мащаб изложение за осветление и строителни технологии размери и харизма", коментира Йоханес Мьолер, директор на Light + Building. "В осветителния сектор посрещаме отново редица утвърдени производители. Сред тях има както германски, така и международни компании. В сектора на строителните и сградни технологии нещата също вървят добре. Особено положително е това, че ключови играчи отново запазиха зоните от предишното издание. Широката подкрепа прави мен и целия екип оптимисти и вече започнахме да планираме разпределението на залите."

Фокусът и през 2024 г. ще бъде поставен върху най-актуалните решения за устойчиви, безопасни и комфортни домове и сгради. Що се отнася до програмата на събитието, организаторите вече могат да споделят кои ще бъдат основните събития в нея. По думите на Мьолер събитията от съпътстващата програма генерират доста ползи, като при това превръщат посещението на изложението в едно наистина специално изживяване.

Устойчивост и качество

В началото на изложението в партньорство с Германския съвет по дизайн ще бъде връчена наградата за дизайн Design Plus Awards powered by Light + Building, като събитието ще предложи и дискусии по теми от сферата на дизайна и развитието на марките.

Организирани тематични турове включват срещи с известни архитекти и дизайнери, които ще посетят щандовете на избрани изложители и ще дискутират отделни аспекти с тях.

Програмата ще включва и семинари и лекции, организирани от Секцията за осветление на Германската асоциация на производителите на електрическо и електронно оборудване (ZVEI) с участието на експерти по осветление, които ще дискутират теми като устойчивост, ефективност и дигитализация. Събития ще организират и международната платформа за висококачествени дизайнерски продукти Architonic и Международната асоциация на дизайнерите в осветлението (IALD).

"Жените в осветлението" ще отпразнува своята пета годишнина на изложението на 8 март 2024 г., като насочи вниманието към различни проекти, постижения и цели на жените в осветителния сектор.

Модерни и комфортни сгради

Енергийноефективното строителство и модернизация ще бъдат във фокуса на вниманието на Конференцията на енергийните консултанти. За първи път в рамките на Light + Building ще се състои и Конгрес за енергиен преход в строителството, организиран с подкрепата на германското Федерално министерство на икономиката и опазването на климата. Федерацията на европейските асоциации на ОВК сектора също ще вземе участие в изложението.

За първи път в рамките на Light + Building 2024 ще се проведе двудневен конгрес на Illuminating Engineering Society (IES). Организацията обединява инженери, архитекти, дизайнери, строители, търговци, производители, преподаватели, студенти и учени от близо 60 държави. Тяхната цел е да подобрят осветителната среда.

Предстоящото издание на Light + Building ще се проведе от 3 до 8 март 2024 г.

     
Източник: Messe Frankfurt; Снимка: Messe Frankfurt Exhibition GmbH

Ключови думи: Messe Frankfurt   Light + Building   осветление   строителство   устойчивост   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Събитията
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...