Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Първенец получи ново осветление, а Асеновата крепост отново е обляна в светлина

18.07.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Село Първенец в община Родопи вече има ново улично LED осветление, което осигурява по-добра осветеност и висока енергийна ефективност, съобщиха от общинската администрация.

"Селото вече изглежда по съвсем различен начин през вечерните часове. Улиците са много по-светли и приветливи от преди", коментира кметът на община Родопи Павел Михайлов и изрази надежда, че новото осветление ще спомогне за ограничаване на битовата престъпност и предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

В селото са сменени над 500 стари улични лампи с нови енергоспестяващи LED осветителни тела, като се очаква икономиите на електроенергия да бъдат до 60%. "По-този начин много бързо ще възвърнем инвестицията и в следващите години ще има повече средства за инфраструктурни и други проекти", каза още кметът.

Подмяна на старите улични лампи с нови LED осветителни тела се планира и в останалите населени места на територията на община Родопи. Освен в село Първенец, ново осветление вече е монтирано в селата Кадиево, Марково и Брестовица.

В съседната община Асеновград бе извършен ремонт на художественото осветление на Асеновата крепост. В резултат историческият монумент нощем отново е облян в разноцветни светлини. Все още не работят зелените прожектори в основата на туристическия обект, но ремонтът им тече в момента.

През изминалата седмица е извършена цялостна рехабилитация на художественото осветление на Асеновата крепост и църквата, част от комплекса, включително електрическата мрежа и трансформаторните кутии.

     
Източник: Община Родопи, Община Асеновград

Ключови думи: улично осветление   художествено осветление   LED   осветителни тела   прожектори  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...