Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Модернизират уличното осветление в няколко населени места в община Бургас

21.07.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

В Бургас е в ход подмяна на стари осветителни тела в редица населени места на територията на община Бургас като част от усилията за постигане на енергийна ефективност и по-качествено осветление, съобщиха от местната администрация.

Подмяната обхваща гр. Българово, кв. "Долно Езерово" и селата Миролюбово, Изворище, Брястовец, Драганово, Маринка, Димчево, Твърдица, Извор, Равнец и Братово. Старите улични лампи вече са подменени с нови в селата Драганово, Димчево и Твърдица.

След приключване на проекта в периферните селища на община Бургас ще бъдат монтирани общо 2700 броя нови осветителни тела.

През последните 2 години в града бе реализиран проект за модернизация на уличното осветление в 22 зони, разположени по протежението на натоварени булеварди и главни улици. Бяха подменени хиляди осветителни тела. Проектът включваше също така ремонт на табла за управление и стълбове по главните пътни артерии, припомнят от Общината.

Местната администрация в Бургас планира през следващите години да премине към модернизация на осветлението и в кварталите и по-малките улици. В тази посока вече се работи в кв. "Възраждане", където старите осветителни тела са подменени с нови енергийноефективни на редица улици, включително "Гладстон", "Сливница" между бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Хр. Ботев", "Калоян", "Патриарх Евтимий" в отсечката от ул. "Фердинандова" до ул. "Цар Асен", "Съгласие", "Цар Асен" от ул "Гладстон" до бул. "Христо Ботев", "Княз Борис" от ул. "Гладстон" до ул. "Ботева". Също така е подменено парковото осветление в градинката зад Старата поща и в градинката пред Операта и са боядисани стълбовете. В момента в квартала се работи по подмяната на стълбовете и монтиране на нови осветителни тела тип камбана в Борисовата градина.

     
Източник: Бургас; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: осветление   парково осветление   осветителни тела   енергийна ефективност  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...