Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Общините Димитровград и Тунджа стартират проекти за модернизация на уличното осветление

22.08.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Димитровград ще получи финансиране в размер на 1 076 000 лв. по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) за модернизация на уличното осветление в кварталите "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево", град Меричлери и 25 села на своя територия, съобщиха от местната администрация.

Проектът "Изграждане на система за външно изкуствено осветление на населените места на община Димитровград и кварталите "Марийно", "Вулкан" и "Черноконево" предвижда съществуващите улични осветители, чиито корпуси и оптика са в отлично състояние, да бъдат монтирани на съществуващите стълбове, като ще се подменят само светлоизточниците с нови LED източници на светлина.

Наред с модернизацията на системата за външно изкуствено осветление в съответствие със съвременните европейски изисквания и новите достижения в осветлението, проектът цели още повишаване на енергийната ефективност, намаляване на въглеродните емисии и подобряване на безопасността по улиците.

Община Тунджа също съобщи, че ще получи финансиране по НПВУ за рехабилитация и модернизация на системите за външно изкуствено осветление в 11 населени места на своя територия.

Проектът предвижда подмяната на съществуващите 1775 осветители с високоефективни LED варианти и поставянето на 321 нови LED осветители. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

В останалите 33 населени места на територията на Общината модернизацията на уличното осветление ще се осъществи чрез финансов лизинг. За изпълнението на този проект вече е проведена обществена поръчка и е избран изпълнител.

Общината планира и изграждане на системи за автоматично управление на уличното осветление и за измерване и контрол на потреблението.

     
Източник: Община Димитровград, Община Тунджа; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: улично осветление   външно осветление   НПВУ  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...