Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Обявиха водещите теми на Light+Building 2024

05.09.2023   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Messe Frankfurt обяви кои ще бъдат водещите теми на следващото издание на международното изложение за осветление и строителни технологии Light+Building, което ще се проведе от 3 до 8 март 2024 г. във Франкфурт. Под мотото "Бъди електрифициран" ("Be Electrified") Light+Building 2024 ще насочи вниманието към особено актуалните в нашето съвремие теми за устойчивостта, свързаността и преплитането между работно и жилищно пространство. Програмата отново ще включва лекции, презентации, организирани турове и специални събития.

Устойчивост

Темата за устойчивостта ще бъде представена посредством системи и подходи, които могат да направят строителния сектор по-икономичен и по-екологичен, с фокус върху интеграцията и съхранението на зелена енергия и ефективния енергиен мениджмънт. Устойчивостта също така играе важна роля и в сферата на материалите и производствените процеси.

Свързаност

Темата за свързаността е тясно свързана с ефективното използване на ресурсите. Електрификацията и дигитализацията са основата за успешното взаимодействие на различни аспекти на умните домове и умните сгради и се залага още във фазата на планирането с помощта на строително-информационно моделиране (BIM). Събирането и съхранението на данни прави възможно управлението и поддържането на функциите за сградна ефективност, което повишава комфорта и безопасността на сградата.

Работно и жилищно пространство

Темата за преплитането между работното и жилищното пространство е свързана с променящите се изисквания към мобилността и мястото, където хората работят и живеят, както и по отношение на производствените и търговските площи и градската среда. Независимо дали хората работят от дома си или от споделени пространства в индустриални сгради, умният дом и умните сгради на бъдещето са проектирани да направят това възможно. Специално внимание ще бъде обърнато на осветлението във всичките му аспекти. Тук иновативните технологии се комбинират с модерен дизайн за по-голям комфорт. Тенденциите играят важна роля. Те влияят на дизайна на осветителните тела и на дизайнерските елементи в сградите.

Осветлението среща сградните технологии и услуги

На изложението ще бъде представен широк спектър от приложения на осветителни решения – от офис сгради, образователни институции, индустриални и търговски площи, през улично и градско осветление, магазини и аварийно осветление, до декоративно и дизайнерско осветление, наред с компоненти и аксесоари за осветителни технологии.

Иновативните технологии за сградни услуги, насочени към постигането на едно по-устойчиво бъдеще, също ще имат своето място на Light + Building 2024. Посетителите ще могат да видят не само компоненти за електрифициране и дигитализация на инфраструктурата, но и технологии за автоматизация на домове и технологии за сградни услуги. Те са в основата на интеграцията на алтернативните енергийни източници и гарантират ефективното използване на ресурсите.

Мрежовата сигурност е неделима част от умните домове и умните сгради и затова на Light + Building 2024 тези продукти и услуги ще бъдат изложени в секцията Intersec Building, която включва всичко – от видеотехнологии и решения за контрол на достъпа до пожарозащита.

Дигиталната платформа на Light + Building ще допълва изживяването на живо във Франкфурт. Тя ще предложи възможности за комуникация с изложители и бизнес партньори, записи на лекции и събития и други услуги.

Повече за Light + Building 2024 вижте тук.

     
Източник: Messe Frankfurt; Снимка: Messe Frankfurt GmbH/Pietro Sutera

Ключови думи: Messe Frankfurt   Light + Building   устойчивост   осветление   умен дом  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...