Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Растящата популярност на декоративните лампи движи напред световния пазар на интериорно осветление

20.09.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световният пазар на решения за интериорно осветление се очаква да отбележи значителен растеж и да достигне 115,1 млрд. щатски долара през 2030 г. при среден годишен ръст от 5,2% в периода от 2023 до 2030 г., сочи анализ на ResearchAndMarkets.com.

Прогнозираният растеж е обусловен от няколко фактора, включително все по-голямото търсене на декоративни лампи в жилищния сектор и фокуса върху изграждането на приятни за окото и енергийноефективни осветителни системи.

Декоративните лампи, които генерират приходи от 6,5 млрд. щатски долара през 2022 г., стават все по-популярен избор в жилищните пространства. Хората все повече искат да подобрят естетиката на домовете си и декоративното осветление играе важна роля в създаването на интересен интериор. Осветлението не само влияе върху възприятието за размера на помещенията, но и допринася за цялостната обстановка и атмосфера. Модерният декор вече възприема осветителните тела като значеща комбинация от дизайн и функционалност, създавайки уютни, приканващи и функционални среди.

Няколко са факторите, които влияят на растежа на пазара на интериорно осветление:

  • Търсене на енергийноефективно осветление – наблюдава се растяща нужда от енергийноефективни осветителни системи в резултат на опасенията за околната среда и растящите енергийни цени. Правителствени регулации също насърчават използването на енергийноефективни осветителни решения;
  • Възходът на интелигентните осветителни системи – този тип осветителни системи набират популярност благодарение на това, че осигуряват контрол и автоматизация на осветителните продукти. Тези системи, които често са част от IoT решения, позволяват на потребителите да управляват компонентите на осветлението посредством мобилни приложения. В резултат пазарът на интелигентно осветление се очаква да се разрасне значително;
  • Опасения за безопасността с IoT интелигентното осветление – IoT-свързаното осветление предлага удобство, но и предизвикателства по отношение на сигурността. Свързаните лампи създават мрежа от LED осветителни тела и, ако тя не е правилно защитена, хакери потенциално биха могли да получат достъп до чувствителни данни или дори да контролират елементи от интелигентния дом. Опасенията по отношение на безопасността потенциално могат да навредят на растежа на пазара.

Увеличаването на световното население води до ръст на жилищното и търговското строителство, което на свой ред води до повишаване енергийните потребности. Много държави се фокусират върху замяната на неефективните осветители, като крушките с нажежаема жичка, с енергийноефективни алтернативи като LED осветителите. Последните са известни с дългия си експлоатационен живот, икономичност и висока ефективност.

     
Източник: ResearchAndMarkets.com; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: интериорно осветление   декоративно осветление   лампи   IoT   умен дом  

Област: Осветление  

Лумекс Лайтинг
Light+Building 2024
Подобни статии
NEON 10

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...