Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Дори историческа сграда на 1000 години може да заблести в нова светлина с правилните осветителни решения

11.10.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Наскоро монтираната нова осветителна система на Катедралата на Рочестър бе отличена с престижната награда IALD Award of Excellence. Международната награда за дизайн на осветление се присъжда на изключителни осветителни проекти и се смята за едно от най-високите отличия в осветителната индустрия.

Наградата е признание не само за работата на екипа на CES Lighting & Electrical Specialists, която реализира проекта, но и за способността на осветлението – правилно подбрано и добре изпълнено, да преобразява и придава нов, съвременен облик на всяка сграда.

Новото осветление е монтирано в Катедралата на Рочестър между 2021 и 2022 г. и напълно променя облика на средновековния храм. Проектът включва монтаж на осветителни тела, управление на осветлението и нова електрическа мрежа в катедралата. Предходната система е монтирана през 60-те години на миналия век и е твърде скъпа за поддръжка, неекологична и не особено гъвкава.

Новата система дава възможност да се постави акцент върху различни исторически особености на сградата и предлага гъвкавост при използването на отделните пространства.

Сградата е на близо 1000 години и предизвикателствата пред екипа не са малко. Като за начало проектът трябва да се изпълни, без да се нарушават или повреждат безценните исторически елементи на Катедралата. Екипът трябва да намери иновативни начини за прокарване на кабелните трасета и за монтаж на закрепващите компоненти. Освен това, осветителната система трябва да се поддържа лесно и да бъде енергийноефективна.

Резултатите говорят сами за себе си. Катедралата на Рочестър вече разполага с интегрирана система за управление на осветлението и DMX за събития и концерти навън.

Проектът за новото осветление на Катедралата на Рочестър спечели наградата IALD в конкуренция с 27 проекта от 15 държави. "Огромно предизвикателство е да се освети сграда, която има едновременно и религиозни и светски функции. Проектът осигурява баланс и адаптивност без компромис с красотата и приложението", коментира журито.

     
Източник: Катедрала на Рочестър

Ключови думи: интериорно осветление   IALD   DMX  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...