Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Messe Muenchen ще пести по 1,5 млн. kWh електричество на година с ново LED осветление

01.11.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Messe Muenchen обяви мащабен проект за цялостна подмяна на осветлението в 18-те зали на изложбения център в Мюнхен с енергоспестяваща LED технология. Инициативата е част от стратегията на компанията за прилагане на бизнес практики с ефективно използване на ресурсите и опазване на околната среда и климата.
 
"Преминавайки към LED осветителни системи, средното годишно потребление на електричество за осветяване на залите ще бъде намалено с близо 50%", заявиха двамата главни изпълнителни директори на Messe Muenchen Щефан Румел и д-р Райнхард Пфайфер. По-конкретно, това означава, че, след като всички 18 зали бъдат оборудвани с LED осветление, общите икономии от електричество ще бъдат около 1,5 млн. kWh. "Тези огромни енергийни икономии естествено ще доведат и до значително намаление на разходите за Messe Muenchen – пари, които можем да инвестираме в други важни проекти за устойчивост." Става дума за икономии от близо 30 000 евро на зала на година.
 
Модернизацията на осветлението във всичките 18 зали ще струва около 8,5 млн. евро. Подобен мащабен проект изисква сериозна подготовка и планиране, като се има предвид, че подмяната на осветителите може да се случи само в период без изложения. Това е трудна задача, първата част от която е успешно извършена за рекордно време това лято – само за четири седмици всички конвенционални светлоизточници в четири от залите са подменени с нови, енергийноефективни LED осветителни системи, като са монтирани и нови разпределителни табла.
 
Проектът за модернизация на осветлението е част от усилията на Messe Muenchen да реализира амбициозните си климатични цели за постигане на климатична неутралност до 2030 г. "Що се отнася до размерите, технологиите на Messe Muenchen са сравними с тези на малък град. Затова трябва постоянно да оптимизираме доставките на електроенергия, охлаждане и отопление, ако искаме да останем конкурентоспособни и в същото време да бъдем устойчиви", посочват Румел и д-р Пфайфер.

     
Източник: Messe Muenchen; Снимка: RIDI Leuchten GmbH

Ключови думи: Messe Muenchen   LED   индустриално осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...