Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

В Русе започва подмяната на над 4400 улични осветителни тела

06.11.2023   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Русе е поредната българската община, която през последните месеци стартира проект за модернизация и внедряване на интелигентно решение за управление на уличното осветление. Предвижда се цялостна подмяна на амортизираното улично осветление с енергийноефективно в град Русе и в кварталите "Долапите" и "Средна Кула".

Общо 4418 осветителни тела ще бъдат подменени, което ще спомогне за спестяването на близо 24% от досегашните разходи за електроенергия в Русе, близо 60% от тези в "Средна кула" и близо 48% от тези в "Долапите".

Проектът се реализира посредством договор с гарантиран резултат (ЕСКО), съгласно който инвеститор подменя уличното осветление за своя сметка, а след изпълнение на дейностите, Общината изплаща инвестицията от реализираните гарантирани спестявания. По този начин не възниква тежест върху общинския бюджет, тъй като изплащането на инвестицията се реализира от директните енергийни и експлоатационни спестявания, отбелязват от местната администрация.

Договорът включва проектиране, доставка и инсталиране на система за контрол и наблюдение на уличното осветление, подмяна на съществуващи осветители със съвременни светодиодни осветители. Предвидени са и мониторинг на потреблението на електрическа енергия и осъществяване на авторски надзор.

Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца – 3 месеца за проектиране и 9 месеца за строително-монтажните работи. Изпълнител на проекта е консорциум ДТ – Смарт Лайтинг Русе, в който влизат фирмите Новател и ЕЛ.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: улично осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...