Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

LED решенията се налагат все повече в архитектурното осветление в световен мащаб

22.11.2023   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Световният пазар на архитектурно осветление се очаква да достигне 15,98 млрд. щатски долара до 2030 г. при среден годишен темп на растеж от 7,7% от 2023 до 2030 г., сочат данните на компанията за пазарни проучвания ResearchAndMarkets.com.
 
Повишаващите се приходи и промяната в потребителските нагласи в посока на по-естетически издържани решения стимулират търсенето на архитектурно осветление в световен мащаб. Това, от своя страна, е стимул за компаниите от бранша да инвестират в изследователска и развойна дейност, за да предложат иновативни осветителни решения, да привлекат потенциални бизнес клиенти и да повишат печалбите си.
 
Нарастващата популярност на умните домове и градове обуславя търсенето на интелигентни осветителни решения, съвместими с най-новите технологии като интернет на нещата (IoT), позволяващи управление от разстояние в реално време. Интелигентни осветителни решения, интегрирани с IoT сензори, могат да улеснят дистанционното управление и икономиите на енергия. Все по-широкото навлизане на концепцията за умен град в различни части на света стимулира внедряването на интелигентно улично осветление и умни светофари.
 
Архитектурното LED осветление се налага като най-популярната опция в сегмента благодарение на ползи като по-дълъг експлоатационен живот, намалено енергопотребление и по-малка нужда от поддръжка. Според Министерството на енергетиката на САЩ енергията, спестена в резултат на използването на LED осветление, до края на 2027 г. ще достигне 348 TWh.

Външното архитектурно осветление набира популярност

През периода 2023 - 2030 г. сегментът с най-голям среден годишен темп на растеж – от 10,1%, се очаква да бъде този на лампите. Желанието да се подобри стила и привлекателността на интериорните помещения стимулира по-голямото търсене на лампиони и настолни лампи.
 
Според светлоизточника LED сегментът ще постигне среден годишен темп на растеж от 8,7%, като компаниите в този сегмент ще представят иновативни решения за архитектурно LED осветление, за да увеличат клиентската си база.
 
Що се отнася до приложението, сегментът на външното осветление се очаква да нараства най-бързо в разглеждания период – средно с 8,3% на година. Потребителите все повече предпочитат решения, които предлагат удобство и стил, като в същото време са забавни и технологични, и увеличават разходите си за луксозни стоки. В резултат потребителите харчат повече пари за ремонт на дома, за да направят своите балкони или външни пространства по-функционални, което води до увеличено търсене на външно осветление.
 
Най-бързо ще расте пазарът в региона на Близкия Изток и Африка – средно с 8,9%, благодарение на повишаващото се търсене и използване на LED крушки в осветителните тела в търговски и жилищни сгради.

     
Източник: ResearchAndMarkets.com; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: архитектурно осветление   лампиони   лампи  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...