Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Община Кубрат модернизира уличното осветление с евросредства

22.01.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Кубрат ще обнови системите за улично осветление на своя територия с финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), съобщиха от Областен информационен център – Разград.

Проектът "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на община Кубра" обхваща селата Беловец, Бисерци, Божурово, Горичево, Задруга, Звънарци, Каменово, Медовене, Мъдрево, Равно, Савин, Севар, Сеслав, Тертер, Точилари, Юпер и град Кубрат.

Общата стойност на дейностите по проекта възлиза на 765 061,20 лв., изцяло безвезмездна финансова помощ. Те включват реконструкция и модернизация на системите за външно изкуствено осветление в седемнадесет населени места с цел намаляване на енергопотреблението, посредством прилагането на енергийно ефективни мерки за осветеност на уличната мрежа в тях.

Включена е подмяна на съществуващи осветителни тела с модерни LED 30 W за второстепенни улици със светлинен клас М6 и LED 50 W с клас М5 за събирателен тип улици – републикански пътища, преминаващи през 4 от населените места (град Кубрат и селата Беловец, Каменово и Медовене). Цялостната подмяна по тази дейност обхваща общо 3338 осветители.

Допълнителните дейности по проекта включват внедряване на системи за управление на енергията чрез изграждане на система за мониторинг на енергопотреблението и изграждане на система за автоматизация и управление на енергопотреблението, както и използването на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) за собствени нужди в с. Бисерци и гр. Кубрат.

Очаква се реализацията на проекта да приключи през март 2025 г.

     
Източник: ОИЦ – Разград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НПВУ   улично осветление   енергийна ефективност   ВЕИ  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...