Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Signify съкращава 1000 работни места през 2024 г.

31.01.2024   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Signify обяви намерението си да съкрати 1000 служители през 2024 г. като част от усилията за намаляване на разходите. През декември 2023 г. компанията представи план за намаляване на разходите с 200 млн. евро на година, без да уточнява колко работни места ще съкрати.

Съкращенията ще засегнат операциите на Signify в 30 държави, като по-малко от половината ще бъдат в Нидерландия, заяви главният изпълнителен директор на компанията Ерик Рондолат, цитиран от Reuters. В края на миналата година служителите на Signify по света наброяваха около 32 000 души.

Нетните приходи на компанията са засегнати от високите разходи за преструктуриране през четвъртото тримесечие, като спаднаха до 59 млн. евро, доста под очакваните 104 млн. евро.

"Ще продължим да защитаваме брутния марж и да се фокусираме все повече върху разходите", коментира Рондолат. "Въпреки че продължаваме да се сблъскваме с трудни пазарни условия в някои региони и в потребителския и OEM сегмента, успяхме да увеличим дела си на пазара на професионални свързани системи."

Пазарът на инфраструктура демонстрира "добро ниво на сцепление", докато осветителните системи за магазини, ресторанти и хотели и офиси търпи силно забавяне в резултат на отложени инвестиции, заяви Рондолат. Той допълни, че проблемите с доставките през Червено море водят до удължаване на времето за доставка с 12 дни и разходите за контейнери са леко по-високи при пренос на продукти от Китай към Близкия Изток и Европа. "На този етап това е под контрол и не се отразява особено на оперативния ни капитал или разходи", посочи Рондолат.

     
Източник: Signify

Ключови думи: Reuters; Снимка: Signify  

Област: Осветление  

Light+Building 2024
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Бизнес
Light+Building 2024

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииЕкспертноКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...