Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Регионалният исторически музей в Смолян реализира проект за ново специализирано осветление

14.02.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Регионалният исторически музей "Стою Шишков" в Смолян ще реализира проект за ново осветление с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Проектът "Осигуряване на специализирано осветление за експозицията на РИМ "Стою Шишков – Смолян" е одобрен за финансиране по обявена конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства, тема 2: "Дейности по представяне на движимото културно наследство в музеите и художествените галерии".

С реализацията му музеят ще повиши атрактивността на постоянните експозиции и временните изложби и ще подобри условията за организиране на различни събития с образователен характер и други инициативи в сферата на културата.

РИМ "Стою Шишков" – Смолян привлича посетители с постоянната експозиция "Културно-историческото богатство на Родопите от древността до наши дни" и инициативи като свързаните с отбелязването на 18 май – Международен ден на музеите, Европейските дни на наследството, Европейска нощ на музеите, чествания на националния и официални празници, регионални и местни събития.

По-добри условия за организиране на изложби и други събития

Музеят реализира и собствени музейни програми – "Музей, изкуство, развлечение" и "Музеят – новото сценично пространство на Смолян".

Сред дейностите, развивани от РИМ "Стою Шишков" – Смолян, са още работа в ателиета, музейни проучвания и теренни изследвания, възпроизвеждане на автентични народни обичаи, виртуални уроци с българските училища в чужбина, музейни игри.

Проектът за осигуряване на ново осветление ще помогне за изявата на културното наследство като уникален ресурс, който може и трябва да се използва като фактор за устойчиво развитие, за изразяване на идентичността ни като народ, на нашата  история, традиция и култура, посочват от РИМ "Стою Шишков" – Смолян.

     
Източник: РИМ "Стою Шишков" – Смолян

Ключови думи: специализирано осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...