Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Бургас кандидатства за финансиране за модернизация на уличното осветление в четири жилищни квартала

27.02.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Общинският съвет на Бургас одобри предложението на кмета Димитър Николов Общината да кандидатства за безвъзмездно финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) за реализацията на проект за модернизация на уличното осветление в четири бургаски квартала – "Славейков", "Лазур", "Зорница" и Централна градска част, съобщиха от Община Бургас.

Основната цел на проектното предложение е да се повиши енергийната ефективност на системата за външното изкуствено осветление чрез технологичното ѝ обновление и модернизация. В резултат на изпълнението на проекта се очаква да се подобрят енергийните характеристики на осветлението, като се постигне най-малко 30% икономии на енергия. Също така, значително ще се повиши нивото на осветеност по кварталните улични мрежи.

Предвидените дейности включват пълна подмяна на съществуващите осветителни тела с нови високоефективни източници на светлина, които имат повишени експлоатационни характеристики и повишена ефективност – LED осветители от последно поколение. Проектът включва и надграждане на автоматичната система за управление и контрол на уличното осветление в посочения обхват. Той е в унисон със заложения в Програмата за демографско развитие на Бургас стратегически приоритет за осигуряване на ефективна и добра среда за живеене, посочват от Общината.

Инвестицията не може да надхвърля 2 млн. лв. Съгласно условията за кандидатстване община Бургас се задължава за период от 5 години след приключване на проекта да извършва ежегодни вноски във Фонда за декарбонизация. Условия и ред за това ще бъдат уредени с допълнително споразумение.

     
Източник: Община Бургас; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: улично осветление   НПВУ  

Област: Проекти  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...