Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Проекти за модернизация на уличното осветление с финансиране по НПВУ ще реализират във Варна и Мездра

05.03.2024   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

В края на февруари Общинският съвет на Варна одобри предложението Общината да кандидатства за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) на проект за модернизация на уличното осветление в квартал "Чайка". Общата стойност на проекта може да бъде до 2 млн. лв., като 100% от нея ще бъде покрита с безвъзмездни средства, ако проектът бъде одобрен за финансиране, посочват от Общинския съвет на Варна.

Бъдещият проект ще обхваща, пътни и пешеходни подходи към жилищни входове, открити паркинги и междублокови пространства. Сега съществуващата системата на територията на ж.к. "Чайка" е остаряла, амортизирана и с голям разход на енергия. Поддръжката й е скъпа и неефикасна. В района, предвиден за реконструкция, има 755 бр. осветителни тела, основно от натриеви лампи, които имат ниско светлоотдаване и голяма консумация на електроенергия. Крайният срок за кандидатстване е 2 април 2024 г.

Общо 1339 стари осветителни тела ще бъдат подменени в община Мездра

В последните дни на февруари община Мездра съобщи, че е сключила договор с фирма Стенли-03 за изпълнение на проект за модернизация на системите за външно изкуствено осветление на територията на Общината. Реализацията на проекта на стойност 458 871,88 лв. се финансира със средства по НПВУ.

Инвестиционният проект предвижда цялостно обновяване на уличното осветление в гр. Мездра и в четири села – Моравица, Руска Бела, Игнатица и Дърманци. Предвижда се демонтаж на стари осветителни тела тип натриеви лампи високо налягане, компактно луминесцентни и декоративни осветители и монтаж на нови съвременни LED осветителни тела с дълъг живот на експлоатационна годност, в т. ч. 1339 бр. улични осветители LED 45 W, 26 W, 20 W, 14 W и 12 W ВЕИ и 449 бр. LED 19 W осветители за парково осветление.

Проектът включва и внедряване на централизирана система за управление и мониторинг на уличното осветление в петте населени места чрез доставка и монтаж на средства за измерване и контрол на потреблението на електрическа енергия, пускане в експлоатация, 24-часова проба и обучение на персонала за експлоатация.

Крайният срок за изпълнение на проекта е 18 февруари 2025 г.

     
Източник: ОС Варна; Община Мездра; Снимка: Община Мездра

Ключови думи: улично осветление   НПВУ  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...