Lighting Bulgaria  
Viva
Viva

Първото издание на Smart Lighting Expo показва най-новите тенденции в смарт осветлението в Хонконг от 6 до 9 април

20.03.2024   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Съветът за търговско развитие на Хонконг HKTDC обяви първото издание на международното изложение Smart Lighting Expo, което ще се проведе от 6 до 9 април 2024 г. като съпътстващо събитие на 15-ото, пролетно издание на международното изложение за осветителни технологии HKTDC Hong Kong International Lighting Fair.
 
Първото издание на Smart Lighting Expo ще премине под мотото "Ярко осветление*Смарт живот" в изложбения и конгресен център в Хонконг HKCEC. В него ще се включат над 1300 изложители от седем държави и региони, които ще покажат най-новите си технологични разработки и широка гама от иновативни осветителни продукти за постоянно променящите се нужди на пазара.
 
По данни на Statista световният пазар на смарт осветление ще нарасне до 25,3 млрд. щатски долара тази година, което бележи сериозно увеличение от 8,1 млрд. щатски долара през 2020 г. В светлината на тази възходяща тенденция, проучване на HKTDC сред изложителите и посетителите на есенното издание на HKTDC Hong Kong International Lighting Fair и Hong Kong International Outdoor and Tech Light Expo 2023 показва, че 41% от тях очакват продажбите на осветителния пазар тази година да се увеличат, като 30% определят смарт осветлението и смарт решенията като най-големия двигател на растеж.
 
В този контекст Smart Lighting Expo 2024 ще покаже растящите възможности по протежение на цялата снабдителна верига на смарт осветлението и широк спектър от продукти и решения – от свързани осветителни технологии като модули, сензори, LED драйвъри и IoT осветителни платформи до продукти и решения за смарт осветление като системи за управление и димери, смарт осветителни тела, осветителни приложения и системи.

Последно поколение смарт осветителни решения

В партньорство с Асоциацията за интелигентно осветление на Шанхай Пудонг ще бъде обособена специална зона за смарт и IoT веригата на доставки, в която ще се представят редица ключови играчи в сферата на смарт осветлението като Midea, Sunricher, Merrytek и много други. Сред представените марки ще бъдат още Helvar, Valta, SkyLighting и Up-Shine Lighting и други. Обособени ще бъдат и общи павилиони на различни региони в Китай.
 
Зоната Аврора ще събере известни марки от цял свят, които ще покажат висококачествени осветителни тела. Други обособени зони ще насочат вниманието към новостите в търговското, декоративното, жилищното и техническото осветление и аксесоари.

Съпътстваща програма

В рамките на Smart Lighting Expo 2024 ще се проведат специализирани форуми, на които фирмите от бранша ще коментират най-новите тенденции и развитие в осветителната индустрия.
 
Азиатският осветителен форум, организиран съвместно с Асоциацията за електроника и технологии на Хонконг (HKETA) и Съвета за зелени сгради на Хонконг (HKGBC), ще се проведе на 6 април. Лектори от Политехническия университет на Хонконг, Lutron Electronics и LANZ ще дискутират влиянието и приложенията на биодинамичното осветление, а награждаваните от HKGBC дизайнери на осветление и зелени решения от Cundall and Baseline Lighting Design Studio ще разкажат за интересни проекти в различни индустрии, за да илюстрират тенденцията за дизайн на устойчиво осветление.
 
Изкуственият интелект, интернет на нещата и умният дом ще бъдат във фокуса на вниманието на Форума за решения за смарт осветление на 7 април. Събитието се организира съвместно с Азиатско-тихоокеанския бизнес алианс за изкуствен интелект и Асоциацията за интелигентно осветление на Шанхай Пудонг. В него ще се включат експерти от Tuya, Amazon, Bluetooth и други, които ще разкажат за приложенията на тези технологии в осветлението.
 
Повече информация за Smart Lighting Expo 2024 вижте тук.

     
Източник: HKTDC

Ключови думи: HKTDC   Smart Lighting Expo   смарт осветление   интелигентно осветление  

Област: Осветление  

Подобни статии
NEON 10
Осветлението

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОСВЕТЛЕНИЕТО
на специализирания портал Lighting-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Kovas
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯПродуктови офертиБизнесПроектиВидео на седмицатаРеализацииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаТехнологииКариериЕкспертно
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...